Rainbow Challenge - Day 2

ORANGE

5 ting:
Solopgangen
Fuglefødder
Appelsiner
Guldfisk
Flammer i et bål

Farvens betydning:
Orange er glædens farve og symboliserer varme, livskraft, hidsighed, styrke og energi. Det kan være en meget dominerende farve, som ved brug på meget store flader, virker overvældende, men ved brug på mindre flader kan virke meget hyggelig og varm. Orange ejer den gules lys og den rødes varme og bliver derved glødende. Orange har en solagtig strålekraft og symboliserer varme, provokation og kreativitet. Farven udstråler sikkerhed og selvrespekt. Orange kan fremme glæde og udadvendthed.

Stikord : spontan, kreativ, livsnyder.

Orange er en sekundær farve skabt af de to primære farver gul og rød og den er komplementær til blå. Bølgelængde 580-600 n.m.. RGB (255,128,0). Farven er forbundet med tal nr. 1.

Min mening:
Orange får mig til at tænke på smagen af appelsin. På dunkle sommeraftner rundt om bålet på stranden. På duftende haver fyldt med morgenfruer og tulipaner, hvor børn løber rundt og leger med en freesbee af plastik sammen med en logrende Golden Retriever. Det får mig til at tænke på græskar med ansigter på Alle Helgens aften, som sender deres oplyste blikke ud i natten til lyden af børn lykkelige hvin, når deres far skræmmer dem, ved at gemme sig bag hækken og springe frem og svinge dem rundt.

Billede:

Tumblr_lmrx1iljam1qgujfno1_500_large
Farvens betydning er taget fra:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar