Min rejse til Marokko

Først og fremmest vil jeg lige sige at det var en ekstremt oplevelsesrig og spændende tur, amtidig med at vi også fik slappet lidt af og købt en masse underlige souvenirs!
Vi startede rejsen med en flyvetur fra Kastrup til Amsterdam, herefter fulgt at et par timers ventetid i det hollandske og lidt kaos med boardingpas, for så at flyve videre til Tanger, en havneby i Marokko, hvor at vi skulle tilbring vores ferie.

Da vi lander med flyet omkring kl. 18, skulle vi først igennem en sikkerhedskontrol og tolden, da Marokko jo er i Afrika og at man derfor er ude for EU's grænser. Heldigvis var det intet problem når at man har et EU pas og vi slap igennem og ud til vores bagage og de 2 mennesker som skulle hente os i lufthavnen. Det var nogen som min far kender gennem buisness-forbindelser med en super velhavende indisk mand, som bor i England og så havde den her villa i Marokko, hvor at disse to mennesker var ansat som henholdsvis chauffør og værtinde for hans gæster.
Vi hilste på traditionel vis med kindkys og hele molevitten og den unge kvinde prænsenterede sig selv som Safae (udtales Saffa). Hverken hende eller manden som var der snakkede særlig godt engelsk, så det kom mest til at bestå af engelsk/fransk/marokkansk plus en del fagter og tegn. Da vi ankom til villaen hilste vi på de andre som var ansat i huset og vi blev vist rundt. Til vores enorme forbløffelse, var villaen ret så stor og havde 9 soveværeler med tilhørende badeværelse til dem alle. Vi valgte det hvor at vi ville bo, og gik så nedenunder og så noget arabisk soap-serie, uden særlig meget handling.
I Marokko ligger spisetiderne meget anderledes end i Danmark grundet af varmen. De er således at man starter med tidlig morgenmad kl. 09-10, frokost kl. 14, te kl. 18 og aftensmad ved kl. 22-23 tiden. Så deromkring fik vi en af nationalretterne "Tagine" (http://da.wikipedia.org/wiki/Tagine) og så gik vi ellers i seng, godt trætte af alle de nye indtryk og den lange rejse.

Vi skulle bo i villaen i 3 dage og derefter videre og bo på hotel inde i byen i 3 dage. I løbet af de 3 dage hvor at vi var i villaen, fik vi en dagstur den ene af dagene med sight-seing i Tanger, kamelridning, turist-attraktionen "Grottes d'Hercule" (Hercules' Grotte) og et par andre ting, såsom palæer, havne og strande.
En anden af dagene stod på det en heldags taxa-tur til flere byer omkring Tanger som Tétouan, Cabo Negro og Sebta. Virkelig spændende og jeg fik taget massevis af billeder! Og det at køre i taxa var en oplevelse i sig selv. Ingen sikkerhedsseler, vinduerne helt åbne, høj arabisk musik og 120 km/t i skarpe sving i bjergene.

Derefter pakkede vi vores kufferter sammen og tog ind på vores hotel, som tilfældigvis lige var 5-stjernet, lækkert! Der brugte vi dagene på nogenlunde samme måde, på at gå i "Medina'en" (en kæmpe gågade, bestående af masevis af små boder, hvor der sælges alt fra døde høns til sandaler) for at kigge og shoppe, frokost inde i byen, tilbage til hotellet og ligge og tage sol ved poolen, når det alligevel var for varmt til at at lave andet, og så gøre os i stand og gå ud at spise om aftenen. Nogen dage tog gik vi så en tur på "Medina'en" igen, andre dage tog vi en tur på den rigtige gågade, gik en tur på stranden eller bare kiggede menneker og andet spændende på strandpromenaden, udenfor hotellet.

Torsdag pakkede vi vores ting og begav os hjemad, på en tur som endte med at blive ret så lang, da flyet fra Amsterdam til KBH var næsten 2 timer forsinkede og at det allerede var sent i forvejen. Men hjem kom vi, med tunge kufferter fulde af ting, trætte hoveder og en krop som gik i kuldechok over Danmarks 15 grader.

Dette er vel egentlig et meget forkortet referat af turen, men jeg synes lige at jeg ville nævne et par små sjove episoder. Nej, jeg vil lave en liste over 10 ting som skete, i tilfældig rækkefølge, bare de underligte, sjoveste, klammeste eller bare sære oplevelser, som at vi var ude for under turen og ikke kan glemme!

1. På flyet på vej derned sad min mor ved siden af en gammel, senil, marokkansk mand, som slet ikke kunne finde ud af princippet med alle de små bakker med celofan på, som fly-maden bestod af. Det eneste som han faktisk formåede var at få sin plastik ske befriet og få spist en 10 grams pakke smør, bare med skeen. Mums.
2. På et andet fly sad min mor ved siden af en spøjst udseende mand og det første hun siger da vi står af flyet er: "Det er bare ikke fair at JEG skulle sidde ved siden af onkel Anders!"
3. Min mor faldt i snak med en mand på "Medina'en" som var ivrig for at vise os noget. Jeg fulgte med under stor protest og endte med at sidde på en tæppefabrik, med en ivrig sælger og se på forskellige tæpper i over en time.
4. Vi kørte i taxa og mit vindue kunne ikke rulles ned, fordi at håndtaget til at dreje på manglede. Vi kørte hele turen i gloende varme og da vi så er næsten tilbage, udbryder chaufføren "AHA" og begynder at rode febrilsk i lommen på ædet lige foran mine ben, hvorefter han fisker håndtaget til vinduet op. Flot.
5. På en restaurant hvor vi spiste aftensmad en aften, var der super mange unge, mandlige (drenge) tjenere, som faktisk så OK ud de fleste af dem. Og hele 4 af dem, synes lige at de skulle over at tjekke med mig med undskyldningen at de skulle skænke mere vand op. Desværre glemte de bare at skænke for min mor alle gangene, afsløret.
6. Én aften lavede jeg den store fejl at tage shorts på, da vi gik ned i byen uden at tænke over at størstedelen af pigerne, går tilsløret og at mænd og drenge derfor er helt pjattede med at se ben. Jeg blev piftet, fløjtet og råbt af en hel aften.
7. Vi sidder og har lige spist aftensmad ude i villaen og aftenen før har en af de anatte lige lært mig at sige "tak for mad" på marokkansk og så da køkkendamen kommer ind for at rydde af bordet, siger jeg det per automatik og hun bliver helt forbavset og alle begynder bare at grine.
8. Vi sidder og ser arabiske serier, som var meget langtrukne og vi forstod jo ikke et ord, så min mor begynde at lave parodier på dem, ved at tale for alle personerne og sige det, som vi lige troede at de sagde. Hold op, hvor vi grinede.
9. Vi stod i kø i lufthavnen i Tanger og skulle med flyet hjem. Jeg havde lige været inde og købe et abe-tøjdyr til min søster, som samler på dem og foran os i køen stod en familie med en 3-4 årig pige, som havde et tøjdyr i form af et får i hånden. Denne ligge pige forelskede sig helt i aben og jeg skulle "styre" aben, mens fåret og aben kyssede, krammede og vinkede til hinanden. Aldrig har jeg set noget så sødt og udover det var hun den kønneste lille pige, som jeg længe har set!
10. Midt på gågaden sad der hver dag en kvinde, som kom hele vejen oppe fra Atlasbjergene og så sad hun dér, i 30 graders varme, midt i solen, uden nogen form for køle elementer og solgte fisk fra en kurv. MUMS FOR EN HYGIEJNE!

*med henblik på min anoreksi, var denne ferie en stor udfordring og jeg indså igen, igen, igen hvor meget at den fylder i mit liv. Det var en meget psykisk hård ferie, men jeg fortryder den ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar