Rainbow Challenge - Day 5

BLÅ

5 ting:
1. Askepots kjole
2. Undulater
3. Smølfer
4. Babyers øjne
5. Na'vi-folket fra filmen Avatar

Farvens betydning:
Blå er havets og himlens farve. Blå symbolisere ro, afslappethed, stabilitet og kvalitet, men er også den farve, man forbinder med tristhed og melankoli. Blå giver ofte en fornemmelse af åbenhed og vidde. Anvendes den blå farve i et rum, vil dette ofte virke afslappende og beroligende. Blå er en maskulin farve, kølig og behersket.

Stikord : stabilitet, godkendelse, kvalitet, tradition, spiritualitet, ro tristhed, sørgmodig, fordybelse og ro.

Blå er en primærfarve, hvis komplementære farve er orange. Bølgelængde 440-485 n.m.. RGB (0,0,255). Arbejder man med farvemeditation sidder farven blå i halsen og styrer kommunikationscentret. Ubalance med blåt bevirker hævede mandler og problemer med at sige til og fra. Stammen er ofte forårsaget af en ubalance med blåt.
Farven er forbundet med tal 4 og 6, tonen G og stenene sodalit og blondeagat.

Min mening:
Blå minder mig om himlen på en skyfri sommerdag. Om havets bølger der afgiver en beroligende, skummende lyd i ørerne, når at man ligger på straden og suger solens varme. Den minder mig om billeder af Jorden taget fra rummet. Om flødeis med tyggegummi-smag og fisken Dory fra "Find Nemo" filmen. Blå har været min yndlingsfarve i rigtig mange år, fordi at den er en så rolig farve og en "kold" farve, uden rigtig at være det alligevel. Og så findes den i uendelige nuancer, som alle har hver deres personlighed. Blå er for mig et tegn på liv.

Billede:
Tumblr_l7dqa1wiar1qdnoe6o1_500_large
Farvens betydning er taget fra:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar