Rainbow Challenge - Day 1

RØD

5 ting:
1. Jordbær
2. Hjerter

3. Off-knapper
4. Valmuer
5. Blod

Farvens betydning:
 Den røde farve symboliserer kærlighed, revolution, raseri og advarsel, men farven udtrykker også aktivitet, spænding og glæde. Hvorfor den kan være egnet til rum, der anvendes til selskabelige lejligheder. De dybe røde farver opfatter vi ofte som eksklusive farver, der udtrykker diskret velstand og magt. Rød liver op. En lokkende, hed og lidenskabelig farve. Kinesernes farve for held og lykke og indernes farve for ægteskab.
Herhjemme er det farven for kærlighed, men betyder også fare, stop og brand. Det er den farve der mest tiltrækker øjet. Vælger man en knaldrød, skal man passe på den ikke bliver for dominerende. Bruges farven korrekt kan sammensætningen være utrolig smuk og levende. Da farven udtrykker aktivitet, spænding og glæde, kan den bruges til rum der anvendes ved selskabelige lejligheder. Dybere røde farver opfattes som eksklusive farver, der udtrykker velstand og magt.

Stikord : Sex, aggressivitet, dynamik, varme, intensitet, kærlighed, advarsel.
Rød er en primærfarve.hvis komplementære farve er grøn. Bølgelængde 600-700 n.m. Infrarøde stråler som ligger over de lysbølger vi kan se med det blotte øje giver dybdevarme. (RGB 255,0,0). Arbejder man med farvemeditation er farven rød forbundet med rodchakret fra fødderne til halebenet og påvirker således de organer, som dette chakra har indflydelse på.

Farven er forbundet med tal nr. 9, tonen C og stenen Jaspis.

Min mening:
Rød får mig til at tænke på modstridende følelser, da det både minder mig om kærlighed, hjerter og røde læber, og samtidig om advarsler, had og ondskab. Rød får mig til at tænke på varme, på omsorg. Det får mig til at tænke på en iskold cola på en varm sommerdag eller en solnedgang ved Vesterhavets kyst, når den røde aftensol dyppes i havet. Det får mig til at tænke på børnetegninger af grønne træer med røde prikker, som symboliserer æbler og på mariehøns som bliver sendt op til Vor Herre i håb om godt vejr den kommende dag.

Billede:

397988750_58200b490f_z_large
Farvens betydning er taget fra:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar